יום העצמאות ול”ג בעומר

מיטב השילובים הבריאים

יום העצמאות ול”ג בעומר הפכו לשם קוד של ארוחה “על האש”, אז בואו נראה איך אפשר לשלב את המנהגים הישראלים עם בריאות.
כמו תמיד, שם המשחק הוא בחירה, מה לאכול, כמה לאכול ואיך לשלב…

לטבעונים:
יש שלל אפשרויות:
קבבים ונקניקיות על בסיס פטריות/קטניות (אפונה, סויה, עדשים) וירקות
המבורגרים של ביונד מיט
קציצות קבב של אור אדיר
מבחר קציצות של מונבטים
נקניקיות טבעוניות
שיפודי טופו במשרה (מתכון בהמשך), שיפודי ירקות ותוספת של סלטים חיים בשילוב קטניות, מטבלים, ממרחים, פיתות כוסמין או דוסות (פיתות הודיות) על הגריל.

טבעונים

לאוכלי הבשר:
נמליץ לשלב שפע של ירקות ירוקים, סלטים חיים ומוקפצים, ממרחים ומטבלים. אוהבי הפיתות יכולים ליהנות מפיתות כוסמין ודוסות (פיתות הודיות) על הגריל ושלל ממרחים. שווה לגוון בממרחים “עללחם” המצוננים והמצויינים, פסטו, פלפלים, ארטישוק ועוד ועוד.

כמובן שהמשקה המומלץ הוא מים עם לימון, נענע, מלפפון או תפוז. בגזרת המשקאות המתוקים אפשר סיידר טבעי, מי קוקוס או מיץ טבעי.

מומלץ לחגוג למדינה בטיול רגלי. הכל פורח, ירוק וזורם ומזג האוויר אביבי ונעים 🙂

קבלו מתכון לקוביות טופו או סטייק טופו במרינדה:
נערבב בקערית:
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר
1 כף שמן סומסום
1 כף שמן זית
1כף רוטב סויה
1-2 כפות מים
1-2שיני שום כתוש
חצי כפית ג’ינג’ר מגורד
כף סילאן או דבש
פלפל שחור גרוס

להשרות במרינדה את קוביות/פרוסות הטופו לפחות שעתיים ולאחר מכן לשפד או להניח על הגריל. להגיש עם חסה, בצל ירוק, כוסברה…

שתף מאמר

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on whatsapp
Share on WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קטגוריות

© מאיה בוטיקטבע 2019